3D Szkennelés, megannyi felhasználási terület

Egyszerűsítse tervezési, prototípus-készítési, ellenőrzési és gyártási munkafolyamatait 3D szkennelési megoldásokkal

szakallas_ember.jpg
szek_3dscan.jpg
buggy_3dscan.jpg

A 3D szkennelési technológiák egyre nagyobb teret hódítanak, a világ minden területén.

A digitalizációval szoros kapcsolatban, ahogyan a legtöbb dolgot digitálisan tároljuk és dolgozzuk fel, szükségessé vált a még nem digitalizált tárgyak digitalizálása. 

Az alábbi területeken gyakran tevékenykedünk, de előfordul ezen kívül még sok felhasználási terület, ahol hasznát vehetjük.

Felhasználási területek

Reverse Engineering

 

Digitalizálhatunk alkatrészeket, amelyekről hiányzik a dokumentáció, a műszaki rajzok vagy az eredeti tervükhöz képest módosított alkatrészek – majd pontos CAD-modelleket készítünk további elemzésekhez és fejlesztésekhez.

Ellenőrzés és minőségellenőrzés

Könnyen begyűjtjük és összehasonlítjuk a 3D szkennelt adatokat a CAD modellekkel, hogy meghatározhassuk a gyártott alkatrészek pontosságát az eredeti tervekhez képest.

Gyors prototípuskészítés

Gyorsan hozunk létre pontos, nagy felbontású 3D modelleket bármely autóalkatrészről, alkatrészről vagy teljes járműről, melyet használhat referenciamodellként új prototípusok tervezéséhez.

3D vizualizáció

Nyújtson magával ragadó élményeket például autók belsejének és külsejének 3D-s szkennelésével, valamint VR-kompatibilis 3D-modellekkel. Így ügyfelei bárhonnan szabadon felfedezhetik ezeket a virtuális autókat, akárcsak egy szokásos autókereskedésben.

Virtuális szimulációk

Nagy pontosságú 3D modelleket készítünk, bármely alkatrészről vagy objektumról virtuális mozgáselemzés, virtuális összeszerelés és egyéb szimulációk végrehajtásához.

Digitális archívum

 

Digitalizálunk ritkán használt, meglévő alkatrészeket és eszközöket, hogy teljesen digitális 3D archívumot készítsünk Ügyfeleinknek, amelyet további CAD/CAM/CAE alkalmazásokban is felhasználhat.

Utángyártott autóalkatrészek gyártása

 

A hiányzó vagy nehezen beszerezhető autóalkatrészek reprodukálása nagy felbontású 3D-ben gyorsan és egyszerűen.

leo_3dscanneles_edited.jpg

Régészeti leletek 3D szkennelése

  • Szobrok

  • Művészeti tárgyak 

  • Régi ereklyék

  • Feltárások

 

És egyéb pótolhatatlan tárgyak digitalizálása

  • Kutatásokra

  • Online prezentálásra

  • Esetleges reprodukció készítésére

regeszet_3dscan1_edited.jpg